latinica  ћирилица
02/07/2015 |  16:16 | Аутор: Агенције

Вашингтон- Блокирана морнаричка база, повећана безбједност (ФОТО)

Сједиште америчке морнарице у Вашингтону је блокирано, а запосленима је речено да остану унутар просторија након непотврђених извјештаја о пуцњави, јавио је Би-би-Си.
Вашингтон- Блокирана морнаричка база, инцидент није потврђен - Фото: AP
Вашингтон- Блокирана морнаричка база, инцидент није потврђенФото: AP

Телевизија је приказала снимак на коме се виде десетине полицијских возила, као и стотине полицијаца на лицу мјеста.

Лука је затворена, а полиција и остале снаге безбједности блокирали су примарне саобраћајнице у главном граду САД. градски званичници за сада немају доступне информације о томе шта се тачно дешава, а нису пронађени ни докази кориштења ватреног или неког другог оружја.

Полиција претражује зграду у кругу војне луке по основу позива и за сада непотврђене информације о пуцњави на другом спрату објекта. Бијела кућа је због тога подигла ниво безбједности.

Вашингтон

У истој луци је 2013. године извршен напад у којем је убијено 12 особа, а према мишљењу команданта луке Скота Вилијамса, сценарио који се сада одвија готово је идентичан оном од прије двије године.

Ројтерс је објавио да данас није испаљен ниједан метак на територији морнаричке базе у Вашингтону. Мреже Ен-Би-Си и Си-Би-Ес, такође, су јавиле да није било никакве пуцњаве.

Америчка морнарица саопштила је раније данас да је цијело подручје блокирано, али да се за сада никакав инцидент не може потврдити.