latinica  ћирилица
03/07/2015 |  08:28 | Аутор: Б92

Богота: У двије експлозије петоро повријеђених

Пет људи је повријеђено у експлозији направе ручне израде у финансијској четврти главног града Колумбије, Боготи, јавили су колумбијски званичници.

Одвојено су ватрогасци навели да су се двије експлозије догодиле у Боготи, и у једној од њих је повријеђено најмање петоро људи.

Ватрогасци су на свом Твитер налогу навели да се једна експлозија догодила у финансијској четврти главног града, а друга убрзо затим у индустријској зони.

Пуковник Оскар Пинзон из градске полиције рекао је да нема информација о томе ко би могао да буде виновник експлозије, и да је направа која је ранила људе била средње јачине.

Нико није преузео одговорност за експлозије које се дешавају у вријеме појачаних тензија између владе и највећег побуњеничког покрета у земљи Револуционарних оружаних снага Колумбије.

Обије стране у том дугом сукобу појачале су нападе посљедње двије недјеље чиме се угрожава будућност двогодишњих мировних преговора.

Како наводи агенција АП, експлозија се догодила седам блокова од резиденције америчког амбасадора који је у том тренутку приређивао пријем поводом Дана независности САД, 4. јула.