latinica  ћирилица
03/07/2015 |  09:03 | Аутор: СРНА

Крупа на Уни: За подстицаје у пољопривреди 50.000 КМ

На основу правилника усвојеног на сједници Скупштине општине Крупа на Уни за подстицаје у пољопривреди у овој години планирано је 50.000 КМ

Према ријечима шефа Одсјека за привреду, инфраструктуру и финансије Љиљане Басарић, правилник је планиран на основу расположивих буџетских средстава и узимајући у обзир чињеницу да дуговања на име подстицаја из 2013. године износе 25.000 КМ.

- У правилнику су предвиђени подстицају за производњу и узгој квалитено приплодне стоке - узгој јуница с обзиром да републичке подстицаје за ову производњу не може остварити ниједан произвођач с подручја наше општине јер је услов регистрован репро-центар - рекла је Басарићева.

Планиран је и подстицај за узгој оваца, производњу поврћа на отвореном и подизање нових засада воћа, а иако није било предвиђено у приједлогу, у правилник су на захтјев одборника уврштене и премије за млијеко.

Право на подстицајна средства имају регистровани пољопривредни произвођачи.

Због неизмирених дуговања за подстицаје из 2012. и 2013. године, прошле године у овој општини није било Правилника о условима и начину остваривања подстицаја за развој пољопривреде и села.