latinica  ћирилица
03/07/2015 |  10:28 | Аутор: Б92

Трамп: На крају ће Путин спасити Грке

Америка има довољно својих проблема, због тога рjешавање ситуације у вези са државним дугом Грчке треба препустити Њемачкој, сматра Доналд Трамп.
Доналд Трамп - Фото: AP
Доналд ТрампФото: AP

Сједињене Америчке Државе не треба да се мијешају у грчку финансијску кризу, изјавио је милијардер и кандидат за предсједника САД Доналд Трамп у интервјуу за телевизијски канал "Фокс бизнис“.

"Не бих се мијешао и превише активно учествовао... Препустио бих Њемачкој да изађе на крај с тим. Ми имамо довољно проблема“, изјавио је Трамп одговарајући на питање водитељке шта Америка треба да предузме у вези са ситуацијом у Грчкој.

Према његовом мишљењу, Сједињене Америчке Државе не треба да забораве да је "цијела ситуација са евром“ створена да би могла да конкурише САД.

"Њемачка ће се побринути за то. Искрено говорећи, Владимир Путин ће се вјероватно прикључити и спасити положај (Грчке), ако Њемачка не успије у томе. Тако да мислим да ће Грчка бити у бољем стању него што људи претпостављају“, навео је предсједнички кандидат и додао да САД не могу да се мијешају у сваки проблем.

Укупан дуг Грчке, према подацима Министарства финансија те земље од 1. априла 2015, био је 312,7 милијарди евра.