latinica  ћирилица
03/07/2015 |  12:42 | Аутор: СРНА

Вода у Сани исправна за купање

Вода у ријеци Сани бактериолошки је исправна за купање, рекла је данас начелник Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Приједор Милица Отковић.

- Нове узорке узећемо идуће седмице, будући да се очекује талас врућина, а тиме и интензивнија сезона купања - најавила је Отковићева.

Она је додала да су узорци на купалиштима ријеке Сане узимани у јуну и да за тај посао постоји предвиђена динамика.

- Узроке шаљемо у Институт за јавно здравство Републике Српске. Од њихових активности зависи када ћемо добити повратне информације, односно налазе о квалитету воде - рекла је Отковићева, подсјећајући да се у року од 72 часа могу показати неисправности о чему би се Институт благовремено огласио.

Из Одсјека за инспекцијске послове града Приједора речено je да су узорци воде узети и на базену "Аква планет" у приједорском насељу Пећани и на два базена у Козарцу.

- Узорци су прослијеђени Институту за јавно здравство Републике Српске и вјерујемо да бисмо имали повратну информацију у случају да је квалитет воде упитан - речено је у градском инспекторату.

На питање Институту за јавно здравство Републике Српске о квалитету воде на три базенима у Приједору одговорено je да се за те информације потребно обратити градској инспекцији.