latinica  ћирилица
03/07/2015 |  12:59 | Аутор: РТРС

Федерер: Имао сам среће, погодио сам савршен ударац (ВИДЕО)

Седмоструки шампион Вимблдона Роџер Федерер рекао је да је против Сема Кверија у другом колу лондонског Гренд слема одиграо савршен лоб.
Роџер Федерер - Фото: PA
Роџер ФедерерФото: PA

Швајцарац је у другом сету меча са Американцем одиграо сјајан лоб кроз ноге, док је у трећем уписао свој 2.500. винер на највећем турниру на Вимблдону.

"Све се десило веома брзо, сада не могу да га пустим у успореном снимку. Шта је најбоље код тог ударца? Када одигравате кроз ноге, нисте сигурни да ли ће отићи предуго или прекратко. Имао сам среће, погодио сам савршен ударац. Осјетио сам да имам шансу, легитимну шансу да освојим поен. Било је забавно – десило се у правом тренутку", рекао је Федерер.

Други тенисер свијета славио је на крају са 6:4, 6:2, 6:2.

"Не мјерим овакве партије. На крају, све се сведе на неколико удараца. Укупни осећај послије наступа је да сам био солидан и због тога сам срећан. Задовољан сам што нисам 'штуцао'. Одиграо сам добрих 10 минута у финишу првог сета и мислим да је кључни тренутак сусрета био на 6:4, 2:0. Тада сам стварно преузео контролу над мечом", додао је Федерер.

Лоб Роџера Федерера био је најбољи ударац четвртог дана Вимблдона, на другом мјесту је Нијемац Дастин Браун који је избацио Рафаела Надала, док је на трећем Француз Гаел Монфис.