latinica  ћирилица
03/07/2015 |  13:07 | Аутор: СРНА

ФБиХ: СДП тражи разматрање реформске агенде

Клуб посланика СДП БиХ у Парламенту Федерације БиХ затражио је данас хитно сазивање ванредних сједница Представничког и Дома народа федералног Парламента на којима би једина тачка дневног реда било разматрање реформске агенде.
Парламент ФБиХ (Фото: 6yka.com) -
Парламент ФБиХ (Фото: 6yka.com)

У образложењу захтјева наводи се да се јавност већ мјесецима суочава са непотпуним, неодговорним и тајним приступом процесу усаглашавања и доношења реформске агенде, што може изазвати несагледиве друштвено-политичке посљедице.

"Оно што је могуће видјети у врло штурим најавама, јесте да је ријеч о најважнијем документу од којег ће директно зависити будућност и квалитет живота грађана у наредних неколико година, те стога тражимо да се у интересу јавности хитно закажу ванредне сједнице оба дома Парламента ФБиХ на којем ће посланици и делегати, као и цјелокупна јавност бити упознати са свим њеним детаљима", истичу из Клуба посланика СДП.

Уколико колегијуми Представничког и Дома народа Парламента ФБиХ не закажу ванредне сједнице домова, Клуб посланика СДП-а најавио је да ће њихово сазивање затражити прикупљањем потребног броја потписа посланика и делегата.