latinica  ћирилица
03/07/2015 |  13:24 | Аутор: СРНА

Нови Град: Дан сјећања на погинуле борце ослободилачких ратова

Делегација општине Нови Град и Општинске борачке организације, те чланови општинске Комисије за његовање традиција ослободилачких ратова данас су у Доњем Водичеву положили вијенце и прислужили свијеће код заједничког спомен-обиљежја солунским борцима, борцима народноослободилачког и одбрамбено-отаџбинског рата.
Нови град: Полагање вијенаца - Фото: СРНА
Нови град: Полагање вијенацаФото: СРНА

Предсједник Борачке организације Нови Град Маринко Гачић је рекао да Комисија за његовање традиција ослободилачких ратова утврдила 3. јул као Дан сјећања на погинуле борце ослободилачких ратова српског народа у 20. вијеку - солунске добровољце, борце НОР-а и одбрамбено-отаџбинског рата из Новог Града.

Гачић је најавио да ће на Дан општине - Петровдан, 12. јула, у храму у Ћелама бити постављена и освештана спомен-плоча погинулим борцима одбрамбено-отаџбинског рата.

Начелник општине Сњежана Рајилић каже да су у току активности санације спомен-обиљежја из протеклих ратова.

- У Водичеву је потребна санација спомен-обиљежја и нова плоча, а планирано је да буде санирано и спомен-обиљежје из народноослободилачког рата у насељу Видорија - рекла је Рајилићева.

Према њеним ријечима, у наредна два мјесеца треба да буде подигнуто спомен-обиљежје погинулим борцима Војске Републике Српске у Малој Новској Рујишкој.