latinica  ћирилица
03/07/2015 |  14:24 | Аутор: СРНА

Предсједник Бугарске "Личност године региона"

Предсједник Бугарске Росен Плевнелиев овогодишњи је добитник Специјалног признања "Личност године региона" које се додјељује у оквиру "Избора најменаџера југоисточне и средње Европе 2015".

Предсједник Бугарске, на обраћању скупу менаџера у Сарајеву, истакао је да је неопходна међусобна подршка, и сваку кризу искористити као шансу, саопштено је из Организационог одбор скупа.

"Нико, ма колико био велики или мали, није сам за себе довољан", закључио је Плевнелиев, којем је признање додијељено према избору стручног жирија Дирекције за избор и промоцију менаџера и компанија југоисточне и средње Европе.

У Сарајеву је, у оквиру манифестације "Избор најменаџера југоисточне и средње Европе 2015", одржана традиционална међународна Пословна конференција о бизнису - "Регионални привредни развој и сарадња и инвестиције у региону" на којој је учествовало око 140 пословних људи и најспособнијх менаџера из чак 17 европских земаља.

Пословни форум је отворио предсједник Организационог одбора Форума, Пане Шкрбић који је нагласио да је ово традиционални годишњи скуп најуспјешнијих менаџера, на коме се успоставе нова познанства и први контакти за конкретну пословну сарадњу на плану производње, инвестиција и извоза.

Скупу се, у виду кореферата, обратило још дведесетак пословних људи, амбасадора Хрватске, Словеније и Србије, научних радника и представника власти, који су говорили о конкретним примјерима утицаја кризе на пословне резултате.

У име града домаћина, учеснике Форума је поздравио градоначелник Сарајева Иво Комшић.

Традиционалном скупу менаџера присуствовала је делегација Фондације пољских промотивних програма при Влади Пољске, на челу са предсједником Фондације Кшиштофом Пжибилом који су са Дирекцијом за избор и промоцију менаџера потписали Меморандум о сарадњи и економским односима између ове двије агенције.

У Градској вијећници данас ће бити уручена традиционална признања "Најменаџер године југоисточне и средње Европе за 2015. годину" за мали, средњи и велики бизнис у региону - привредницима који су у овој години забиљежили метеорске успоне и резултате у економском развоју, инвестицијама, екологији, квалитету рада и запошљавању, упркос економској кризи.