latinica  ћирилица
03/07/2015 |  15:52 | Аутор: РТРС

Шипово- Извјештај због злоупотребе службеног положаја

Полицијски службеници ЦЈБ Бања Лука поднијели су извјештај Окружном тужилаштву против двије особе из Шипова због сумње да су злоупотребили службени положај или овлашћења чиме је причињена материјална штета од око 325.000 КМ.
Зграда Општине Шипово - Фото: РТРС
Зграда Општине ШиповоФото: РТРС

Ове особе су осумњичени за ненамјенско трошење средстава намијењених за изградњу административног центра и спортске дворане у Шипову. Незванично сазнајемо, да је ријеч о бившем начелнику општине Шипово Душану Малиновићу и актуелном начелнику ове општине Милораду Ћирку.

Како је за Срну речено у ЦЈБ Бањалука, припадници криминалистичке полиције су поднијели надлежном тужилаштву извјештај против "лица чији су иницијали Д.М. /60/ и М.Ћ. /52/ из Шипова због сумње да су починили кривично дјело злоупотреба службеног положаја или овлаштења".

Портпаролка Центра Марија Маркановић рекла је да је Д.М. осумњичен да је у 2012. години, у својству начелника општини Шипово, прекорачио границе свог овлашћења тако што је од намјенских новчаних средстава од 1,7 милиона КМ добијених за изградњу административног центра и спортске хале, дио средстава од 200.000 КМ уплатио предузећу Мркоњић путеви из Мркоњић Града за одржавање и заштиту путева.

 - Ова средстава од 200.000 КМ уплаћена су на име заосталих обавеза које је предузеће преузело у ранијем периоду, за колико је нанесена материјална штета општини Шипово - истакла је Маркановићева.

Она је нагласила да се М.Ћ. сумњичи да је у 2013. години, у својству начелника општине Шипово, прекорачио границе свог овлашћења тако што је од намјенских 1.7 милиона КМ за изградњу административног центра и спортске хале, дио од око 125.000 КМ уплатио предузећу Мркоњић путеви.

М.Ћ. је ова средства уплатио на име заосталих обавеза које је предузеће преузело у ранијем периоду, а дио средстава предузећу за изградњу уличне расвјете "Миг електро" из Мркоњић Града, за колико је нанесена материјална штета општини Шипово.