latinica  ћирилица
03/07/2015 |  16:02 | Аутор: СРНА

Ђокић: Тенденција раста индустријске производње

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић изјавио је да индустријска производња у Српској у овој години има тенденцију раста и развоја у скоро свим секторима.
Министа индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић - Фото: СРНА
Министа индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар ЂокићФото: СРНА

Ђокић је навео да су те стопе раста из године у годину веће, као и да се Српска свакодневно развија.

- Вриједност БДП Републике Српске од 2005. године до данас је удвостручен. То је јасан показатељ да се Српска развијала у претходним годинама - рекао је Ђокић.

Додао је да су за развој била потребна и одређена кредитна средства, да ће задуживања бити и убудуће, али да ће Република Српска водити рачуна да се кредитно задужи онолико колико може да врати.

- Република Српска је до сада успјевала редовно, потпуно прецизно, да не кажем у дан, сервисира све своје финансијске обавезе. Тако ћемо чинити и у будућности и сигурно да границу задужености нећемо прећи, нећемо довести грађане у позицију да они због тога имају проблем - истакао је Ђокић.

Поновио је да обим задужености може достићи само ону вриједност колико Српска може да враћа кредита, те да Република Српска није једина у свијету која се задужује и то усмјерава у развој.