latinica  ћирилица
03/07/2015 |  17:57 | Аутор: ТАНЈУГ

Умрли једно другом у наручју након 75 година брака (ВИДЕО)

Џенет и Александер Точко су се вољели готово читав свој живот, смрт су дочекали загрљени баш као што су једно другом прије много година обећали, а њихову причу, достојну холивудске мелодраме, за телевизију АБЦ испричала је њихова кћерка Еме.
Џенет и Александер Точко (Фото: people.com) -
Џенет и Александер Точко (Фото: people.com)

Џенет и Александер, обоје рођени у породици пољских имиграната, упознали су се 1927. у Конектикату. Иако су имали свега осам година завјетовали су се на вјечну љубав. Вјенчали су се 1940. године и све до смрти прошлог мјесеца, живјели су у Сан Дијегу, у Калифорнији.

"Њихова срца су куцала као једно", казала је њихова кћерка Еме.

Џенет (96) и Алексанер (95) умрли су у размаку од неколико сати, загрљени у кревету.
Александер, ветеран Другог свјетског рата, недавно је пао и сломио кук, па је остао прикован за кревет. Како му се здравље убрзано погоршавало, тако је и Џенет била све слабија.

"Увијек су говорили да ће умријети у свом кревету, загрљени", испричала је Еме, а жеља им се испунила: Александер је умро 17. јуна, а Џенет дан касније.

"Када сам мајци рекла да је преминуо, она га је загрлила и казала: 'Ето, видиш, као што си хтио, умро си у мојим рукама, а ја те волим. Чекај ме, ја ћу ускоро бити тамо'", испричала је Еме.

Мање од 24 сата касније и она је преминула.
Само неколико дана раније, 29. јуна, прославили су 75 година брака.