latinica  ћирилица
03/07/2015 |  18:04 | Аутор: ТАНЈУГ

Грчка- Демонстранти опустошили радњу и подијелили храну

Неколико десетина антивладиних демонстраната данас је провалило у једну продавницу у предграђу Атине, опустошило је и подијелило храну грађанима, објавили су данас грчки медији.

Овај инцидент догодио се у предграђу Виронас, у источној Атини када је тридесетак демонстраната ушло у продавницу, узело храну са полица, а затим у радњи и око ње побацало памфлете, пренио је АП.

Полиција наводи да у инциденту нико није повријеђен.

Два дана уочи референдума на којем Грци треба да се изјасне о приједлогу страних повјерилаца за извлачење земље из финансијских недаћа, данас ће се у Атини у исто вријеме, али на одвојеним протестима, окупити они који су за позитиван одговор и они који намјеравају да у недјељу заокруже "не", како препоручује грчка влада.

Скупови два противничка табора биће одржани вечерас, 800 метара један од другог у центру престонице - присталице позитивног одговора окупиће се на некадашњем стадиону Панатенаикоса, док ће се они који се залажу за "не" окупити на тргу Синтагма испред парламента, гдје ће им се обратити премијер Алексис Ципрас.

Тиме ће се привести крају петодневне ривалске кампање пред једно од најзначајнијих гласања у модерној историји Грчке, при чему многи Грци још не знају како ће гласати, преноси АП.

Премијер је обећао забринутим гласачима да ће у року од 48 сати послије референдума бити постигнут споразум.