latinica  ћирилица
03/07/2015 |  18:17 | Аутор: СРНА

Ђокић: Социјалисти за јачање јавног сектора (ВИДЕО)

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић изјавио је данас да Социјалистичка партија жели да на принципу свеопште народне солидарности допринесе укупном економском развоју Републике Српске настојећи да, прије свега, ојача јавни сектор.
СП обиљежила је 22 године постојања и рада - Фото: СРНА
СП обиљежила је 22 године постојања и радаФото: СРНА

- Желимо да имамо јака јавна предузећа попут Електропривреде Српске, Шума Српске, Пошта Српске и Жељезница Републике Српске. Желимо да унаприједимо све активности и обезбиједимо више радних мјеста - рекао је Ђокић на обиљежавању 22 године постојања и рада Социјалистичке партије.

Он је навео да социјалисти настоје и да обезбиједе више средстава у буџете Српске и локалних заједница.

Ђокић је истакао да ова партија гради своју политику на принципима слободе и равноправности и очекује да ће за такву врсту дјеловања имати подршку грађана. Навео је да ће ова партија на посебан начин обраћати пажњу на обесправљено и оно становништво којем је тешко и којем је потребна помоћ институција система да би им живот био лакши и повољнији.

Обиљежавању годишњице оснивања и рада Социјалистичке партије присуствовале су и делегације партија са којима су социјалисти у коалицији - СНСД коју је предводила међународни секретар ове партије Жељка Цвијановић, ДНС са предсједником Марком Павићем на челу, представници радикала који су заједно на листи са социјалистима у НСРС, као и представници Савеза синдиката, Уније удружења послодаваца, Привредне коморе и међународних организација.