latinica  ћирилица
03/07/2015 |  19:20 | Аутор: ТАНЈУГ

Сукоби полиције и демонстраната на скупу у Атини (ВИДЕО)

Грчка полиција сукобила се данас са демонстрантима на скупу у центру Атине, где су се окупили противници споразума са међународним кредиторима, а у једном тренутку су полицајци бацили и шок бомбе, објавили су грчки медији.
Сукоби у Атини - Фото: АП
Сукоби у АтиниФото: АП

Са полицијом се на тргу Синтагма сукобило неколико десетина демонстраната, који су углавном били обучени у црно и носили су кациге, али су се сукоби убрзо смирили, пренио је Ројтерс.

Са друге стране, британски лист "Гардијан" доводи у питање да ли је на тргу Синтагма заиста било сукоба полиције и анархиста, позивајући се на извјештаје људи са лица мјеста, који на друштвеним мрежама објављују да се скуп одвија мирно.

У Атини су се данас у исто вријеме, на одвојеним протестима, окупили они који су за позитиван одговор и они који намјеравају да на референдуму заказаном за недељу заокруже "не", како препоручује грчка влада.

Скупови два противничка табора се одржавају вечерас, 800 метара један од другог у центру грчке престонице - присталице позитивног одговора окупљају се на некадашњем стадиону Панатенаикоса, док су се они који се залажу за "не" окупили на тргу Синтагма испред парламента, гдје ће им се обратити Ципрас.