latinica  ћирилица
04/07/2015 |  08:58 | Аутор: СРНА

Повољни услови за вожњу

Саобраћај се јутрос у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија редовно, без застоја и посебних ограничења, а на путевима на којима се изводе радови постављена је привремена саобраћајна сигнализација.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

Због извођења минерских радова извршиће се привремена обустава саобраћаја у максималном трајању до пет минута на магистралном путу Добој /Пољице/-ентитетска граница /Станић Ријека/ у времену од 12.00 до 15.00 часова.

На дионици магистралног пута ентитетска граница /Отока/-Нови Град један на мјестима извођења радова на реконструкцији водоводне мреже саобраћај се од 7.00 до 18.00 часова одвија наизмјеничним пропуштањем возила једном саобраћајном траком, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

На дионици магистралног пута Челинац-Котор Варош, на подручју општине Котор Варош, у току су радови на реконструкцији и санацији водоводне и канализационе мреже, па се саобраћај од 7.00 до 18.00 часова одвија једном саобраћајном траком, уз наизмјенично пропуштање возила.

На дионици магистралног пута према граничном прелазу Рача саобраћај се због радова на реконструкцији Савског насипа одвија наизмјенично једном саобраћајном траком свакодневно од 7.00 до 18.00 часова.

У току је санација оштећења коловоза на дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље, према граници са Црном Гором, због чега су активне обуставе саобраћаја више пута у току дана, не дуже од 30 минута. На овој дионици на снази је и забрана саобраћаја за возила чија укупна маса прелази 12 тона и возила чија дужина прелази осам метара.

Због изласка на терен грађевинских машина и возила ангажованих на изградњи аутопута Бањалука-Добој, на дионицама Шешлије-Јоховац и Јоховац-Руданка измијењен је режим саобраћаја, и то тако да ће повремене петнаестоминутне обуставе саобраћаја бити активне сваки пуни час, радним данима и суботом од 7.00 до 17.00 часова, а недјељом од 7.00 до 13.00 часова.

Због изласка на терен возила и грађевинских машина које су ангажоване на изградњи аутопута Бањалука-Добој, измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Клашнице један-Прњавор у зони укрштања са магистралним путем Лакташи-Прњавор.

На магистралном путу Бродско Поље-ентитетска граница /Брусница/, на локалитету Клакар Доњи два, због деминирања терена, од 8.30 до 15.00 часова активне су привремене обуставе саобраћаја, у режиму 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања возила.

За теретна возила чија укупна маса прелази 3,5 тоне и аутобусе преко пет тона и даље је забрањен саобраћај на регионалном путу Братунац три-Дрињача јер је усљед прошлогодишњих поплава дошло до урушавања десне банкине и дијела саобраћајне траке до ријеке Дрине.

На дионици регоналног пута Прњавор-Станари, преко моста у мјесту Драгаловци, забрањен је саобраћај за сва возила виша од 3,5 метра и чија укупна маса прелази пет тона.

Стручне екипе Ауто-мото савеза Републике Српске и данас ће, у оквиру акције "Да ли возите технички исправно возило 2015" која траје до 17. јула, на покретном техничком прегледу бесплатно контролисати техничку исправност возила у бањалучком насељу Лазарево, у кругу Ауто-мото друштва "Крајина" од 9.00 до 15.00 часова.

На граничном прелазу Дољани, при изласку из БиХ, чека се око 40 минута, па возачима који путују ка Макарској ривијери савјетовано је да користе граничне прелазе Бијача, Звирићи, Црвени Грм и Ораховље, а они који путују ка Дубровачкој ривијери да користе граничне прелазе Чепикуће и Иваница.

На осталим граничним прелазима у БиХ овога јутра задржавања нису дужа од 15 минута.