latinica  ћирилица
05/07/2015 |  08:51 | Аутор: СРНА

Појачан саобраћај према југу

На путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ појачан је саобраћај према југу, а посебно дуга задржавања евидентирана су на граничном прелазу Дољани.

Свима онима који намјеравају да љетују на дубровачкој регији препоручује се кориштење граничног прелаза Чепикуће и Иваница, наводи се у саопштењу Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске.

Онима који се крећу ка макарској ривијери и сјеверније, препоручују се гранични прелази Звирићи, Бијача, Црвени Грм и Ораховље, гдје су задржавања знатно краћа.

Због радова у Хрватској на снази је забрана саобраћања за теретна возила на граничном прелазу Брчко - Гуња.

Овога јутра саобраћај се у Републици Српској одвија несметано, уз повољне услове за вожњу.На путевима на којима се изводе радови саобраћај је регулисан привременом саобраћајном сигнализацијом.

На дионици магистралног пута ентитетска граница /Отока/ - Нови Град један на мјестима извођења радова на реконструкцији водоводне мреже саобраћај се од 7.00 до 18.00 часова одвија наизмјеничним пропуштањем возила једном траком.

На дионици магистралног пута Челинац-Котор Варош, на подручју општине Котор Варош, у току су радови на реконструкцији и санацији водоводне и канализационе мреже, па се саобраћај од 7.00 до 18.00 часова одвија једном саобраћајном траком, уз наизмјенично пропуштање возила.

На дионици магистралног пута према граничном прелазу Рача саобраћај се због радова на реконструкцији Савског насипа одвија наизмјенично једном саобраћајном траком свакодневно од 7.00 до 18.00 часова.

У току је санација оштећења коловоза на дионици магистралног пута Брод на Дрини - Шћепан Поље, према граници са Црном Гором, због чега су активне обуставе саобраћаја више пута у току дана, не дуже од 30 минута. На овој дионици на снази је и забрана саобраћаја за возила чија укупна маса прелази 12 тона и возила чија дужина прелази осам метара.

Због изласка на терен грађевинских машина и возила ангажованих на изградњи аутопута Бањалука-Добој, на дионицама Шешлије-Јоховац и Јоховац-Руданка измијењен је режим саобраћаја, и то тако да ће повремене петнаестоминутне обуставе саобраћаја бити активне сваки пуни час, радним данима и суботом од 7.00 до 17.00 часова, а недјељом од 7.00 до 13.00 часова.

Због изласка на терен возила и грађевинских машина које су ангажоване на изградњи аутопута Бањалука - Добој, измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Клашнице један - Прњавор у зони укрштања са магистралним путем Лакташи - Прњавор.

На дионицама регионалних путева Укрина - Горња Вијака и Карановац - Митровићи на мјесту клизишта саобраћај се одвија једном саобраћајном траком.

Због радова на деминирању терена, радним данима на снази је привремена обустава саобраћаја од 8.30 до 15.00 часова на магистралном путу Бродско Поље - граница РС/фБиХ /Брусница/, на локалитету" Клакар Доњи два".


За теретна возила укупне масе преко 3,5 т и аутобусе преко 5 т забрањен је саобраћај на регионалном путу Р-454 а Братунац 3-Дрињача, ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника у саобраћају, јер је усљед прошлогодишњих поплава дошло до урушавања десне банкине и дијела саобраћајне траке до ријеке Дрине.

На дионици рег. пута Р-474 Прњавор-Станари, преко моста у мјесту Драгаловци, забрањен је саобраћај свим возилима преко 5 т укупне масе и висине веће од 3,5 м.

За теретна возила чија укупна маса прелази 3,5 тоне и аутобусе преко пет тона и даље је забрањен саобраћај на регионалном путу Братунац три - Дрињача јер је усљед прошлогодишњих поплава дошло до урушавања десне банкине и дијела саобраћајне траке до ријеке Дрине.

На дионици регоналног пута Прњавор - Станари, преко моста у мјесту Драгаловци, забрањен је саобраћај за сва возила виша од 3,5 метра и чија укупна маса прелази пет тона.

Проходност свих важнијих путних праваца у Федерацији БиХ задовољавајућа је, а услови за вожњу су повољни.

Возачима се савјетују да, без обзира на временске и саобраћајне услове, возе максимално опрезно и да обавезно држе одстојање између возила.

На аутопуту Зеница - Тарчин и Звировићи - Бијача саобраћај се одвија по сувом коловозу, без ванредних ограничења.

До краћих застоја долази на дионицама гдје се изводе санациони радови и гдје је обавезно поштивање постављене сигнализације, укључујући правце Чапљина - Столац, Мостарско раскршће - Кисељак и транзит кроз Сарајево.