latinica  ћирилица
05/07/2015 |  11:31 | Аутор: Агенције

Кинези, Руси и Срби купују некретнине у Грчкој

Страни држављани, међу којима и Срби, су на вијест о могућем банкроту Грчке, почели активно да купују некретнине у тој земљи.

Највеће интересовање показују Кинези, а ни Руси не заостају много за њима. Тројку лидера најактивнијих купаца закључују Бугари и Срби, наводи Обшћаја газета, преноси Танјуг.

Некретнине у Грчкој могле би да падну још 30 одсто у случају банкрота. А ако земља изађе из Европске уније то ће додатно одвратити и Русе, који све чешће бирају куће у Грчкој због могућности да добију држављанство, пише gazeta.ru.

Вриједност стамбених некретнина у Грчкој пада већ неколико година.

У 2013. години пала је 10 одсто, прошле године у просеку 7,5 одсто, а од почетка ове године 4,5 одсто у односу на исти период прошле године, указују стручњаци.

Имајући у виду да су се Руси средином прошле године охладили од некретнина у одмаралиштима, међу тим и од куповине "друге викендице", објекти у Грчкој су, заједно са локацијама у Бугарској, Шпанији и Црној Гори, доживјели пад потражње купаца из Русије, рекао је оснивач компаније "Индриксонс" који управља инвестицијама у некретнине Игор Индриксонс.