latinica  ћирилица
05/07/2015 |  16:46 | Аутор: СРНА

"Двери"позивају на симболично стајање 3.267 Срба пред скупштином Србије

Старјешина Покрета "Двери" Бошко Обрадовић позвао је грађане Србије да се 11. јула пред Скупштином Србије у Београду прикључе симболичном стајању 3.267 Срба у знак сјећања на све српске жртве, а посебно на оних 3.267 у подрињско-сребреничком крају које су убили злочинци на челу са некадашњим командантом муслиманских снага у Сребреници Насером Орићем.

"Све оно што се посљедњих седмица дешава у вези са британском резолуцијом о Сребреници није ништа друго него завршни покушај послије 25 година сатанизације, да се српском народу припише колективна кривица за све ратове и злочине у бившој Југославији и да се Срби означе као геноцидни народ", навео је Обрадовић у писаној изјави.

Он је оцијенио да на томе данас раде многи велики западни центри моћи, међу којима предњаче они који су у својој историји починили геноцид над другим народима.

Обрадовић је критиковао намјеру појединих невладиних организација да организују скуп пред Скупштином Србије у знак сјећања на бошњачке жртве, оцијенивши као "умоболни покушаја да се народ који је преживео троструки геноцид у 20. веку сада прогласи геноцидним, само зато што се у грађанском рату у бившој Југославији на вековним огњиштима и кућном прагу бранио од нових злочинаца и поновљених геноцидних намера".

"Са гнушањем одбацујем идеју антисрпских невладиних организација да Срби због било чега треба да се стиде, клече, леже или понижавају на било који начин. Ако је неко у српско име починио било какав злочин он за то треба и да одговара, али целом српском народу непрестано наметати етикету геноцидности апсолутно је неприхвативо", поручио је Обрадовић.

Он је оцијенио да су Срби дужни да се огласе и одбране истину о српском народу у име свих својих страдалника од "Косова до Јадовна, од Јасеновца до `Олује`, а посебно оних из сребреничког краја".

"Наше је да тога дана испред Скупштине Србије достојанствено и усправно стојимо пред светом, нашим прецима и потомцима, и себи никада не дозволимо да пузимо, клечимо и лежимо пред лажима и неправдама", нагласио је Обрадовић.

Обрадовић је зато позвао најмање 3.267 Срба да у суботу, 11. јула, у 11.00 часова изађе на београдске улице у знак сјећања на све српске жртве, а посебно 3.267 убијених Срба у сребреничко-подрињском крају од муслиманских злочинаца предвођених Орићем.