latinica  ћирилица
06/07/2015 |  11:28 | Аутор: СРНА

На Колонији Бардача настало 40 слика

На Ликовно-еколошкој колонији Бардача-Србац 2015, ове године учествовало је 12 сликара из пет градова из Српске и региона који су насликали 40 умјетничких дјела.
31. Ликовно-еколошка колонија, Бардача - Фото: РТРС
31. Ликовно-еколошка колонија, БардачаФото: РТРС

Организовањем изложбе слика у барском резервату Бардача синоћ је завршена ова највећа културна манифестације у општини Србац.

Према ријечима организатора, овогодишња манифестација организована је у најтежем економском тренутку за организатора - Центар за културу и спорт Србац, јер су по први пут остали без финансијске подршке ресорног министарства и општине Србац.

- Захваљујући разумијевању спонзора и донатора, као и вриједним радницима Центра, колонија ове године није прекинула са радом који у континуитету траје 31 годину - рекао је секретар Колоније Стеван Умљеновић.

Он је подсјетио да се у фундусу колоније у Српцу налази више од 600 вриједних умјетничких дјела која су настала у протекле три деценије.

За вријеме Колоније радила је и Школа сликања са четири ликовна талента из србачких основних и средњих школа који су црпили знања од академских сликара.

Одржана је и традиционална акција "Избор најуређенијег еколошког радног и животног простора" на којој је побиједио брачни пар Злата и Драган Илић из Српца који су за најуређеније двориште добили награду - једно умјетничко дјело настало током рада овогодишње колоније.