latinica  ћирилица
06/07/2015 |  12:11 | Аутор: СРНА

Мандић: Нећу дати изјаву док Тужилаштво не достави своје доказе (ВИДЕО)

Предсједник Удружења породица несталих лица Сарајевско-романијске регије Милан Мандић није данас дао исказ пред Тужилаштвом БиХ које га сумњичи за изазивање расне, вјерске и националне мржње, раздора и нетрепљивости, јер Тужилаштво није доставило доказе против њега.
Милан Мандић - Фото: Screenshot
Милан МандићФото: Screenshot

Мандић је појаснио да је његов адвокат Драгиша Јокић рекао да они неће давати изјаву док Тужилаштво БиХ не достави своје доказе.

"Чекамо доказе Тужилаштва, а онда ћемо ми изнијети своје", рекао је Мандић након изласка из Тужилаштва БиХ.

Он је додао да ће његов адвокат и тужилац Изет Одобашић заказати сљедеће рочиште.

"Ово је први пут у историји овог славног Суда и Тужилаштва да жртва буде осумњичена", нагласио је Мандић.

Он је прије уласка у Тужилаштво рекао да је позван на испитивање због изјаве коју је дао 19. фебруара 2014. године једној телевизијској кући у Републици Српској када је, између осталог, рекао да је "Божија правда стигла у Сребреницу 1995. године".

"Прије 20 и нешто година у овом истом казамату суђено ми је брату на двије смртне казне, мајци на двије године робије, а ево и ја сам дошао у овај исти казамат да ми, изгледа, исте судије суде. Како ћу проћи не знам", рекао је он, подсјетивши да још тражи оца и четири рођака који су убијени у протеклом рату.

Мандић се и 22. јуна одазвао на позив Тужилаштва да би био испитан, али је након протеста зато што позив није добио на "језику који разумије, односно ћирилици", давање исказа било одгођено за данас.