latinica  ћирилица
08/07/2015 |  07:07 | Аутор: Агенције

Шукер: Мамићи невини док се не докаже супротно

Предсједник Фудбалског савеза Хрватске (ХНС) Давор Шукер рекао је су функционери Динама, браћа Здравко и Зоран Мамић за ту организацију невини док се не докаже супротно.
Давор Шукер (Фото: hns-cff.hr) -
Давор Шукер (Фото: hns-cff.hr)

Канцеларија за борбу против корупције и организованог криминала (УСКОК) је против браће Мамић и извршног директора ХНС Дамира Врбановића покренула истрагу као осумњичених за примања и давање мита и утаје пореза.

"Најважнији закључак на сједници Извршног одбора ХНС-а је да су за нас наши пријатељи Здравко Мамић и Дамир Врбановић те Зоран Мамић, мој бивши саиграч из генерације 'ватрених', невини до судске одлуке. Сачекајмо одлуку, а дотад Савез има програм према којем ће радити. Мислимо да нема потребе да се обавијести Европска фудбалска уније (УЕФА) о томе", рекао је Шукер послије сједнице ИО, а преносе хрватски медији.

Подсјећамо, предсједнику Динама и члану Извршног одбора ХНС-а Здравку Мамићу, његовом брату и тренеру загребачке екипе Зорану, као и извршном директору ХНС-а Дамиру Врбановићу је прије два дана одређен једномјесечни притвор, због сумње примања и давања мита и утаје пореза.

Здравко Мамић, који је најутицајнија особа у хрватском фудбалу, раније је у медијима одбацио оптужбе и оцијенио да су политички мотивисане.