latinica  ћирилица
08/07/2015 |  09:24 | Аутор: СРНА

Манифестација "Љето на Врбасу" од 12. до 19. јула

Туристичко-спортска и културно-забавна манифестација "Љето на Врбасу" ове године биће одржана од 12. до 19. јула.
 - Фото: СРНА
Фото: СРНА

 Скокови са Градског моста биће одржани у недјељу, 12. јула, а традиционалну "Врбаску ласту" и ове године скакаће више од 20 учесника из Бањалуке, Коњица, Мостара, Зенице, Сарајава, Београда, Крагујевца и Ужица.

Истог дана биће одржана и традиционална котличијада.

Манифестација ће бити одржана на плажама "Зелена", испод тврђаве Кастел, на плажи испод дворане Обилићево, плажи код Зеленог моста, те на обалама Врбаса и на Градском мосту.

За најмлађе учеснике биће организован спортски дио такмичења - фудбал на пијеску, баскет, на плажи испод дворане Обилићево и одбојци на пијеску, на плажи код Зеленог моста, најављено је из Туристичке организације града Бањалука.

Испод тврђаве Кастел, у суботу, 18. јула, биће одржан регионални турнир ветерана у ватерполу у којем ће учествовати екипе ватерполо клубови ветерана "Инцел" из Бањалуке, "Београд" из славног града Србије, "Јадран" из Херцег Новог и "Вучко" из Сарајева.

Трка кајак чамаца предвиђена је за недјељу, 19. јула у категоријама јуниори, сениори и ветерани.

Манифестацију на Врбасу су први пут организовали чланови Клуба академичара Бањалука још давне 1953. године под називом "Карневал на Врбасу".

Крајем седемдесетих година манифестација мијења име у "Сусрети на Врбасу", а од 1995. добија данашње име.

Идеја за назив манифестације "Љето на Врбасу" дата је ради обједињавања континуираних збивања у току љета на ријеци Врбас и њеним обалама.