latinica  ћирилица
08/07/2015 |  14:18 | Аутор: СРНА

Комеморативни скуп у Сребреници обезбјеђује око 1.200 полицајаца Српске

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач рекао је данас да ће око 1.200 полицајаца Српске бити ангажовано на обезбјеђењу комеморативног скупа у Поточарима код Сребренице 11. јула.


"МУП Српске ће у сарадњи са федералним МУП-ом и другим полицијским агенцијама у БиХ обезбјеђивати овај комеморативни скуп", рекао је Лукач новинарима у Бањалуци.

На питање да ли ће бити појачане мјере безбједности због најављеног доласка премијера Србије Александра Вучића у Поточаре, Лукач је рекао да су мјере обезбјеђења на таквом нивоу да нема потребе било шта мијењати.

Лукач каже да ће, према неким процјенама, комеморативном скупу у Поточарима присуствовати више од 80 делегација.

"Мјере обезбјеђења су на таквом нивоу да нема потребе било шта мијењати у случају доласка било које нове делегације", рекао је Лукач.

Он је рекао да располаже информацијама да у "Маршу мира" Бошњака, који је већ кренуо из Незука, за сада нема било каквих ратних застава, мајица или било каквих провокативних обиљежја.

"Никоме нећемо дозволити да прекида тај марш, јер нико нема право на то. Полиција Републике Српске ће то спријечити и омогућити да се марш одвија без проблема и онако како је и планиран", рекао је Лукач, поводом најаве Удружења ратних војних инвалида из Зворника да ће "пресјећи" пут учесницима "Марша мира" ако буду носили провокативна обиљежја и заставе такозване Армије БиХ.

Министар унутрашњих послова Федерације БиХ Аљоша Чампара рекао је да је на нивоу ФБиХ формиран Оперативни штаб за обезбјеђење Комеморативног скупа у Поточарима и изразио наду да ће све проћи у најбољем реду и миру.