latinica  ћирилица
08/07/2015 |  14:59 | Аутор: Агенције

Евролига: Звезда пред жријеб у четвртом шеширу

Кошаркаши Црвене звезде имена противника у Евролиги за сезону 2015/2016 сазнаће сутра у Барселони, гдје ће бити одржан жријеб за састав група елитног клупског такмичења Европе.

"Црвено-бијели" су на основу резултата у еврокуповима у претходне три сезоне смјештени у четвртом шеширу заједно са екипама Жалгириса, Арманија и Бамберга што аутоматски значи да су то тимови са којима неће моћи да се састану у првој фази.

Жријеб ће као и до сада бити полудиригован, па екипе из једне лиге неће моћи да буду заједно у истој групи прве фазе такмичења.

Први шешир: ЦСКА Москва, Реал Мадрид, Барселона, Олимпијакос
Други шешир: Макаби, Панатинаикос, Фенербахче, Ефес
Трећи шешир: Химки, Лаборал, Локомотива Кубан, Уникаха
Четврти шешир: Жалгирис, Армани, Црвена звезда, Бамберг
Пети шешир: Каршијака, Дарушафака, Цедевита, Бајерн
Шести шешир: Динамо Сасари, Зелена Гора, Стразбур, Лимож

Жријеб ће бити одржан у Барселони са почетком у 13 сати, а Црвену звезду ће на овој церемонији представљати директор клуба Давор Ристовић.

"За Црвену звезду је јако важно да је задржала континуитет учешцћа у Евролиги. Већ трећу годину заредом Звезда ће се такмичити у елитној европској конкуренцији, а остало је само да сазнамо ко ће нам бити противници. Незахвално је давати било какве прогнозе када је жријеб у питању. Сачекаћемо све да прође, да сазнамо имена ривала па ћемо мохци нешто више да коментаришемо", изјавио је Ристовић за клупски сајт.

Подсјећамо, "црвено-бијели" су у протеклој сезони Евролиге са друге позиције у групи са Олимпијакосом, Лаборал Кучом, Галатасарајем, Нептунасом и Валенсијом, изборили наступ у Топ 16 фази такмичења.