latinica  ћирилица
08/07/2015 |  15:25 | Аутор: Б92

Морезмо: Енди је веома вриједан радник

Бивша француска тенисерка и тренер Ендија Мареја Амели Морезмо, истакла је да се њен пулен осјећа одлично на терену и да због тога пружа сјајне партије.

Морезмо каже да је Британац потпуно спреман што је основни предуслов за трофеј на трећем Гренд слем турниру сезоне.

"Много тога је боље него прошле године за њега. На терену изгледа спреман захваљујући медицинском дијелу тима, а наш тимски рад иде сјајно. Када се физички осјећате јако на терену, онда можете користити сва оружја која имате. За момка као што је Енди, то представља разлику. Свиђа ми се однос који имамо – не бих остала оволико дуго да атмосфера није добра. Такође, не бих остала и да резултати нису добри и да он није задовољан њима", рекла је Морезмо, која је похвалила радну етику свог играча.

"Срећна сам јер је он веома вриједан радник. Од када смо се срели у децембру у Мајамију, он пружа много на сваком тренингу. Обраћа пажњу на тренинге, опоравак, храну...шта год ви мислили о томе. Он је сјајан за сарадњу", додала је Францускиња.

Мареј је 2013. славио на Вимблдону, савладавши Новака Ђоковића у финалу. На овогодишњем издању најпрестижнијег турнира на свијету, Британац је стигао до четвртфинала гдје га очекује меч са Канађанином Васеком Поспишилом.