latinica  ћирилица
08/07/2015 |  15:33 | Аутор: СРНА

Брчко: Апел послодавцима да заштите раднике од високих температура

Шеф Одјељења за здравство и остале услуге у Влади Врчко дистрикта Анђа Николић апеловала је на послодавце да због високе температуре, а у мјери у којој је то могуће, заштите раднике који раде на грађевинама или другим пословима који захтијевају дужи боравак на сунцу.

- Још температура није тако висока да би се прогласило стање елементарне непогоде, када се посеже за издавањем налога о обустави рада. За сада не предузимамо ништа друго осим што препоручујемо послодавцима да организују процес рада у периоду од 11.00 до 17.00 часова тако да заштите раднике - рекла је Николићева.

И из Привредне коморе дистрикта послодавцима чији радници обављају тешке послове на отвореном на високој температури упућене су препоруке да обуставе рад у најтоплијем дијелу дана, а уколико то нису у могућности - да обезбиједе одговарајуће мјере како би се радницима олакшао рад.

У Хитној служби Јавне здравствене установе у Брчком ових дана није било случајева тражења љекарске помоћи због посљедице високе температуре.