latinica  ћирилица
08/07/2015 |  15:42 | Аутор: СРНА

Македонија ће тражити изручење Османија

Македонски МУП добио је од Косовске полицијске службе обавјештење о привођењу Сулејмана Османија, осумњиченог за тероризам, за којим је била расписана међународна потјерница јер је прије два мјесеца побјегао македонској полицији након терористичког напада у Куманову.
Куманово - Фото: АП
КумановоФото: АП

Македонски МУП ће, у складу са законским одредбама, информисати Министарство правде Македоније о покретању екстрадиционог поступка.

Османи је био члан терористичке групе која се 9. маја у Куманову сукобила са македонском полицијом, саопштио је македонски МУП.

У МУП-у наводе да, за сада, не постоји сумња да је учествовао у нападу на Полицијску станицу у Гошинцу из које је одузета велика количина оружја.

Према информацији са Косова, Османи је био лоциран у кући у једном селу близу границе, а код њега је пронађен и одузет пиштољ са муницијом, наводи се у сапштењу македонске полиције.

Сулејман Османи био је ухапшен у кумановском Дивљем насељу, али је успио да побјегне у тренутку када је показивао локацију на којој је било сакривено оружје украдено из станице у Гошинцу.

Османи је ухапшен 6. јула у селу Летница у општини Косовска Витина.