latinica  ћирилица
08/07/2015 |  22:33 | Аутор: sportske.net

КК Црвена звезда Телеком од наредне сезоне КК Црвена звезда

Кошаркашки клуб Црвена звезда Телеком од наредне сезоне неће бити активан, а њихову спортску функцију преузеће КК Црвена звезда који ће имати само једну адресу, Мали Калемегдан 2.

Скупштина Звезде је на данашњој редовној сједници објавила да је Унапријед припремљени план реорганизације (УППР) успјешно окончан, а он предвиђа да се КК Црвена звезда с Малог Калемегдана врати свим такмичењима, пошто је 2011. била у реструктурирању. Према УППР-у, сви трофеји и сви пласмани биће пребачени са садашње Црвене звезде Телеком на Црвену звезду.

Подсјећамо, прије четири године КК Црвена звезда је отишао у стечај због неизмирених обавеза и дуговања, а све те неизмирене обавезе су спречавале клуб да се такмичи.

Годину дана касније припремљен је УППР,који је требало да траје још годину дана, али пошто је Црвена звезда измирила довољно обавеза да би се такмичила, овај план је коначно окончан и КК Црвена звезда може поново да се такмичи.

ФМП је у сарадњи са КК Црвена звезда успио да направи квалитетан план на челу са Небојшом Човићем и да се годину дана прије истека УППР-а клуб са Калемегдана врати такмичарским обавезама.

Небојша Човић ће бити предсједник КК Црвена звезда.

Према УППР-у сва такмичарска права са КК Црвена звезда Телеком прелазе на КК Црвена звезда, тако да ће КК Црвена звезда са адресом Мали Калемегдан 2, наредне сезоне играти у Евролиги.