latinica  ћирилица
08/07/2015 |  22:41 | Аутор: Агенције

Фубалери Звезде након осам сати пута стигли у Алмати

Фудбалери Црвене звезде стигли су у Казахстан послије више од осам сати пута од Београда до Алматија, гдје ће у четвртак играти реванш сусрет другог кола квалификација за Лигу Европе против Кајрата.

Полијетање чартера каснило око 45 минута, док је на аеродрому у Бакуу, гдје је допуњено гориво, пауза трајала чак два сата.

Звезда ће покушати да прођеу наредну рунду такмичења и поред тога што је прошлог четвртка убједљиво поражена од казахстанског клуба са 2:0 на свом терену.

Лијеви бек Звезде Душан Анђелковић, који је годинама наступао у Русији, рекао је да дуг и напоран пут не би требало да буде проблем његовој екипи.

"Пут јесте дуг и наравно да није свеједно. Али, и они су путовали за Београд, тако да то не сме и не може да нам буде алиби", рекао је агенцији Бета.

"Црвено-бијели" неће тренирати у Казахстану, већ ће играчи само преноћити и отићи на утакмицу.

Они су посљедњи тренинг имали у Београду пред сам пут, а Анђелковић је истакао да ће екипа стићи да се одмори и наспава, као и да четири сата временске разлике неће утицати.

Анђелковић је казао да верује да Звезда може да прође Кајрат и поред тога што је у првој утакмици изгубила 2:0.

"Мислим да имамо шансе, иако резултат из Београда то баш и не показује. Цијелу утакмицу смо имали играча мање и нисмо видјели гдје смо у односу на њих. Мислим да смо квалитетнији и потрудићемо се да то покажемо", казао је Анђелковић.

Реванш утакмица другог кола квалификација за Лигу Европе између Кајрата и Црвене звезде, играсе сутра у 16.00 по средњеевропском времену.