latinica  ћирилица
21/07/2015 |  16:49 | Аутор: СРНА

Мектић не зна да ли је ухапшен нападач на Вучића

Министар безбједности БиХ Драган Мектић изјавио је да нема информацију да су припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ јутрос у Јелаху код Тешња ухапсили Алмира Мердића због сумње да је са још неколико лица учествовао у покушају убиства премијера Србије Александра Вучића 11. јула у Поточарима.
Министар безбједности БиХ Драган Мектић - Фото: klix.ba
Министар безбједности БиХ Драган МектићФото: klix.ba

"Нисам у току да ли је Тужилаштво БиХ издало наредбу. Нисам био у контакту са представницима Тужилаштва БиХ, јер сам читав дан имао неких других обавеза", рекао је Мектић.

Портпарол Сипе Кристина Јозић рекла је да се за све информације у конкретном случају треба обратити Тужилаштву БиХ, које је једино овлаштено за њихово уступање у овој фази истраге.

Из Тужилаштва БиХ се нико није јављао на позиве.

Агенција Патрија јавила је да су, осим Мердића, ухапшена још два лица, која су у Јелаху убачена у возила Сипе.

Медији у Србији, позивајући се на обавјештајне изворе, раније су Мердића означили као организатора напада на Вучића, доводећи га у везу са радикалним организацијама у БиХ, ратним командантом муслиманских снага у Сребреници Насером Орићем, те бошњачким чланом Предсједништва БиХ Бакиром Изетбеговићем.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске 17. јула објавило је на својој интернет страници фотографије лица из Поточара која су под сумњом да су учествовала у нападу.

На једној од фотографија је и Мердић са својим колегама из Тешња.