latinica  ћирилица
22/07/2015 |  07:01 | Аутор: Б92

Трапатони - Ибрахимовић је свјетска класа

Италијански фудбалски стручњак Ђовани Трапатони рекао је да је Златан Ибрахимовић и даље свјетска класа и да би Милан требало да га доведе упркос његовим годинама.

О повратку 33-годишњег фудбалера Пари Сен Жермена на "Сан Сиро" се спекулише већ неколико недјеља, посебно због жеље "Росонера" да направе тим који ће моћи да се бори за врх у Серији А.

Милан је већ довео Карлоса Баку и Луиса Адријана, али и даље није ријешио појачања у нападу, а Трапатони вјерује да је Ибрахимовић права опција.

"Не плашим се тридесетогодишњих играча. Ибрахимовић је свјетска класа, шампион са добром главом и личношћу, јединствен је карактер, али је све на тренеру који ради са њим. Милану је потребан дефанзивац, али ако ће то коштати као Ромањоли, боље је да га не доведу. Боље је да нађу слободног играча или рјешење унутар тима", рекао је Трапатони.

Исто као Милан, и Интер је ријешио да потроши доста новца да би направио тим за наредну сезону,а Трапатони вјерује и у "Неразуре".

"Добро је што Манћини има председника који жели да троши новац, иако жели резултате истог тренутка. Интер и Милан се поново изграђују, Лацио, Рома и Наполи су јаки, али Јувентус има предност због атмоспхере унутар тима", нагласио је Трапатони.