latinica  ћирилица
22/07/2015 |  07:57 | Аутор: РТРС

Представнички дом о неовлаштеном слању писма Бан Ки Муну и нападу на Вучића

Представнички дом парламентарне скупштине БиХ данас би требало да разматра дешавања током комеморације у Поточарима када је нападнут српски премијер Александар Вучић.
Представнички дом Парламента БиХ (фото: С. Салетовић) -
Представнички дом Парламента БиХ (фото: С. Салетовић)

На дневном реду је и расправа о неовлаштеном слању писма групе посланика Представничког дома Парламента БиХ генералном секретару УН Бан Ки Муну у вези с Декларацијом о Сребреници.

Контроверзно писмо потписало је 25 посланика из СДА ,СДП-а, Демократске фронте, Странке за бољу будућност, БПС-а, ХДЗ-а 1990 и А-СДА.

Расправу су тражили српски посланици с обзиром да су потписници овог писма подршку Декларацији жељели приказати као став Представничког дома. Овакво понашање оштро су осудили српски представници.

Посланици СНСД-а инсистираће на утврђивању политичке одговорности за слање писма генералном секретару УН Бан Ки Муну у коме је 25 посланика на флагрантан начин прекршило Устав БиХ, као и Пословник о раду Дома, изјавио је предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому БиХ Сташа Кошарац.

Он каже да СНСД најодговорнијим сматра посланика СДА Шефика Џаферовића и да ће на данашњој сједници поновити, у још оштријој форми, захтјев за његову смјену са позиције предсједавајућег Представничког дома БиХ.