latinica  ћирилица
22/07/2015 |  09:41 | Аутор: Б92

Ивана Максимовић: Ово је сан који сам дуго сањала

Српска стрељачица Ивана Максимовић одушевљена је након освајања титуле првака Европе.

Максимовићева је у уторак у Марибору освојила прву златну медаљу у каријери, тријумфовавши у дисциплини МК пушка тростав.

"Ово је био сан који сам дуго сањала јер сам освајала доста сребрних медаља, зову ме у шали "силвер лејди" због бројних сребрних медаља, а сада - прва најсјајнија медаља. Финале је било јако узбудљиво, мени тешко јер је било јако спарно", рекла је Максимовићева.

Он је ове године освојила универзитетску појединачну бронзу и екипно сребро, као и сребро на Свјетском купу у Чангвону када је обезбиједила и визу за Рио.

"Распуцавање, или "шут-оф" је био стресан, али када сам видјела да сам добила нову шансу, била сам срећна, пошто ми је претходни хитац био лош. Пулс ми је био 300, осјећала сам велики притисак, али шансу која ми се указала искористила сам да не будем четврта као у Бакуу на Европским играма. Много ми је значила и подршка са трибина, понијела ме је и помогла да издржим до краја и пружим максимум", истакла је Максимовићева.

Српска олимпијка је у финалу погодила 451,6 кругова и иза себе оставила Италијанку Петри Цубласинг и Њемицу Барбару Енгладер, а претходно је морала да распуцава са Британком Мекинтош за улазак у борбу за медаље.

"Увијек очекујете много, али често нешто мало недостаје а овог пута сам на крају, баш кад треба, "нагазила" и стигла их. Дала сам и посљедње атоме снаге јер су ривалке врхунске такмичарке и увијек је тешко борити се против њих. Ово ми је једно од посљедњих такмичења у сезони и хтјела сам да је заокружим на прави начин. Драго ми је што сам успјела", рекла је Ивана Максимовић.