latinica  ћирилица
22/07/2015 |  11:36 | Аутор: РТРС

Пронађен Елведин Алић, за његовом сестром се још трага

Након петодневне потраге, двадесетдвогодишњи младић из Брчког, Елведин Алић, пронађен је данас у близини Сребреника. За његовом петогодишњом сестром Самиром, још увијек се трага.
Елведин Алић - Фото: СРНА
Елведин АлићФото: СРНА

Елведин, који је иначе и лице са посебним потребама, пронађен је у лошем стању, веома исцрпљен, са одређеним степеном дехидрације до које је дошло усљед великих врућина, али није животно угрожен. Указана му је медицинска помоћ.

Шеф полиције Брчко дистрикта Горан Писић изјавио је новинарима у Бањалуци да је младић пронађен на неприступачном терену, удаљеном од осам до 10 километара од мјеста у којем живи.

Он је навео да се полиција Брчко дистрикта у потрази, због ограничених капацитета, обратила за помоћ МУП-у Српске, али и другим агенцијама и установама.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач рекао је да је полиција Српске обезбиједила хеликоптер за потрагу, те ангажовала одређен број припадника специјалне полиције.

Пети дан од нестанка у потрагу су укључене и Федерална управа Цивилне заштите, Хрватска горска служба спасавања, као и припадници Горске службе спасавања из Мостара.