latinica  ћирилица
22/07/2015 |  11:48 | Аутор: ТАНЈУГ

Како се Доналд Трамп осветио Линдзију Грејаму

Амерички бизнисмен и потенцијални кандидат Републиканске странке на предстојећим предсједничким изборима у САД Доналд Трамп осветио се супарнику Линдзију Грејаму, који се дрзнуо да га критикује, јавно објавивши његов приватан број телефона.
Доналд Трамп - Фото: AP
Доналд ТрампФото: AP

Трамп је пред ТВ камерама, током кампање у Јужној Калорини, показао и прочитао Грејамов приватан број мобилног телефона, након што га је сенатор назвао "највећом будалом на свијету".

Сенатор Грејам, који је убрзо примио велики број позива, нашалио се да сада мора да купи нови телефон.

Милијардер Трамп је сада у сукобу са већином других кандидата Републиканске странке, а ово је био само посљедњи у низу његових испада и запаљивих коментара, навела је агенција АП.

Портпаролка Грејама, Британи Брамел, потврдила је да је Трамп објелоданио прави број телефона и да му је убрзо говорна пошта била пуна порука.

"Највероватније ћу узети нови телефон. Да ли да то буде ајфон или андроид", објавио је на Твитеру Грејам.

Претходног викенда Трамп је исмијевао искуству сенатора из Аризоне Џона Мекејна, иначе републиканског предсједничког кандидата 2008. године, као ратног заробљеника у Вијетнаму.

Трамп је јуче, у говору пред више стотина присталица у Блафтону у Јужној Калорини, поново напао Мекејна, оптуживши га да је "мекан према илегалним имигрантима".

Није штедио ријечи ни за бившег гувернера Тексаса Рика Перија за ког је рекао да није интелигентан, а за бившег гувернера Флориде Џеба Буша назвао је слабићем.

Мекејн је навео да више неће одговарати на Трампове критике.

Трци за номинацију за предсједника САД, у којој је 16 републиканаца, посљедњи се јуче прикључио и гувернер Охаја Џон Кејсик, поријеклом Хрват.

Глас Америке наводи да је ријеч о највећем броју републиканских кандидата посљедњих деценија, без јасног фаворита, додајући да тренутно највећу подршку, судећи по анкетама, имају Доналд Трамп, Џеб Буш и гувернер Висконсина Скот Вокер.