latinica  ћирилица
22/07/2015 |  12:02 | Аутор: РТРС

УЕФА: Сутра казне БиХ и Хрватској

Фудбалским савезима Босне и Херцеговине и Хрватске сутра ће у сједишту Европске фудбалске федерације у швајцарском Ниону, Дисциплинска комисија УЕФА изрећи нове казне.
Гажење заставе Израела у Зеници (photo: Twitter) -
Гажење заставе Израела у Зеници (photo: Twitter)

Фудбалски савез БиХ биће кажњен због тога што су навијачи пред дуел са Израелом у Зеници, 12.јуна "газили" израелску заставу, а савез Хрватске због кукастог крста на стадиону Пољуд у Сплиту, пред меч кавлификација са Италијом.

Генерално секретар Фудбалског савеза БиХ, Јасмин Баковић у изјави за Радио Републике Српске каже да неће спекулисати о казни савезу БиХ и да се нада само новчаној казни:

"Фудбалски савез БиХ у овом тренутку не располаже информацијама које се односе на могућу казну од стране Дисциплинске комисије УЕФА, а у вези са дешавањима на нашој квалификационој утакмици, одиграној 12. јуна. Било би прејудицирање ако би говорили о томе каква може бити казна. Можемо рећи шта су наша очекивања. Очекивања су да се све заврши на новчаној казни, јер сматрамо да не постоје оправдани разлози да та казна буде у неком другом смислу, такмичарском смислу, у контексту одузимања бодова или одигравања утакмица без гледалаца", каже Баковић.

"Сматрамо да смо доставили релевантне доказе који потврђују да је Фудбалски савез БиХ предузео одговарајуће мјере на организацији наведене утакмице. Дешавања која су услиједила током утакмице односе се на понашање навијача, и ми смо ту реално били немоћни. Прије утакмице покушали смо на све начине апеловати на навијаче да се понашају у складу са правилима фер-плеја и да испоштују наше противнике, спортске противнике, репрезентацију Израела. Дакле, очекујемо новчану казну. Видјећемо шта ће се десити сутра у Ниону", истакао је Баковић.

Подсјећамо, предсједник фудбалског савеза Хрватске Давор Шукер, рекао је да постоји шанса да селекција Хрватске буде избачена са Европског шампионата у Француској.