latinica  ћирилица
22/07/2015 |  12:05 | Аутор: СРНА

Весли Кларк: Послати у логоре све симпатизере есктремиста

Пензионисани амерички генерал Весли Кларк залаже се за сегрегациону политику и предлаже да држава затвори у логоре све оне за које процијени да симпатишу исламске екстремисте.Он појашњава да САД морају да идентификују оне "који би се највјероватније могли радикализовати" те да такве треба "срезати у коријену".

"За вријеме Другог свјетског рата, уколико је неко подржавао нацистичку Њемачку на рачун САД, нисмо рекли да је то слобода говора, већ смо их ставили у логоре, као ратне заробљенике" - истиче Кларк.

Према његовим ријечима, свако има право да буде нелојалан САД, али је зато право и дужност државе да направи сегрегацију и да их издвоји из нормалне околине за вријеме трајања сукоба.

Кларк сматра да у САД постоји велики проблем радикализоване омладине, односно младих људи који усвајају радикалну исламистичку идеологију путем интернет мреже - преносе портали.

Весли Кларк је предводио војну агресију САД и НАТО савезника на Србију 1999. године када је авијација Алијансе за скоро 80 дана ракетирања уништила велики дио инфрастрктуре, убијала цивиле и, према извјештају УН, уранијумским пуњењима загадила велики дио животног простора Србије.