latinica  ћирилица
22/07/2015 |  12:46 | Аутор: ТАНЈУГ

Туча хулигана на пријатељској утакмици Ајнтрахт - Лидс

Прије, током и послије пријатељске утакмице између немачког Ајнтрахт Франкфурта и енглеског Лидс Јунајтеда у аустријском граду Ојгендорф дошло је до туче хулигана, саопштила је данас полиција.
Туча навијача Ајнтрахта и Лидса (ФОТО: mirror.co.uk) -
Туча навијача Ајнтрахта и Лидса (ФОТО: mirror.co.uk)

Према том саопштењу, послије туче у уторак вече, ухапшено је 25 особа и у сукобу је повријеђено седам особа, прије свега полицајаца и припадника обезбеђења.

Прије почетка утакмице, 50 навијача нњмачког тима одбило је да плати превоз линијским аутобусом од Салцбурга до Ојгендорфа.

Проблем је, међутим, ријешен ненасилно, али када су навијачи прошли контролу на улазу у стадион напали су припаднике обезбјеђења.

Том приликом повреде су задобила два припадника обезбјеђења. Полиција је потом опколила групу навијача и ухапсила четири особе. Пар минута послије почетка утакмице навијачи Лидса су напали полицију.

Ситуација се даље погоршала када су навијачи Франкфурта исекли транспаренте енглеских присталица, те је полиција морала поново да интервенише.

За вријеме утакмице навијачи два клуба палили су пиротехничка средства, а по завршетку меча ушли су и на терен. Навијачи Лидса су потрчали ка противничком сектору, и послије провокација дошло је до сукоба са Нијемцима. Полиција, која је, у међувремену, затражила појачање, интервенисала је и успјела да оконча тучу песницама. Али је затим испред стадиона поново дошло до туче, пошто су њемачки почели да јуре енглеске навијаче. Сукоб двије групе навијача наставио се затим и у центру Ојгендорга, гдје је полиција, користећи и спреј од бибера, тешком муком окончала тучу.

Утакмицу је посматрало око 1.100 гледалаца, од којих 300 навијача Франкфурта и 450 Лидса.

У пријатељском сусрету Франкфурт је побиједио Лидс са 2.1 (0:1).