latinica  ћирилица
22/07/2015 |  14:14 | Аутор: РТРС

Фјури Кличку: Досадан си и желим да спасим тешку категорију од тебе

Британски боксер Тајсон Фјури испрозивао славног Владимира Кличка, уочи меча за титулу свјетског шампиона.
Тајсон Фјури (ФОТО: ACTION IMAGES) -
Тајсон Фјури (ФОТО: ACTION IMAGES)

Изазивач, Фјури "пецкао" је Украјинца на првом суочавању пред меч који се одржава у Дизелдорфу, 24. октобра, преноси "Блиц".

"Моја мисија је да спасим бокс од досадног типа попут тебе. Хоћу све појасе које имаш и желим да ти разбијем фацу. Досадан си и желим да спасим тешку категорију од тебе. Твој стил 'удари директом па ухвати противника' је ужасан. Цијела Европа и свијет желе да виде како губиш, а то ће се и десити. Имаш харизме колико и моје гаће. Можда си спортски психолог и говориш 37 језика, али још увијек си робот. Ниси забаван за гледање. Ја сам свејжа крв тешке категорије, а ти си већ стар", рекао је 26-годишњи Фјури и додао:

"Мислим да се Кличко никада није сусрео са борцем као што сам ја. Јединствен сам боксер, и никада није било таквог у историји. Такав се јавља само једном у 1000 година", закључио је егоцентрични Ирац.

Кличко сматра да је Фјури забаван и да долази да побиједи.

"Мислим да он заиста вјерује да може да ме савлада и не долази овдје само да би се појавио у рингу. Он долази по побједу. Забаван је лик, пјева, плеше, кул фрајер. Добро је то што га неки обожавају а неки не подносе", истакао је Кличко.

Украјинац има 39 година, боксовао је на 67 мечевева и има само 3 пораза, док Тајсон Фјури има скор 24-0.