latinica  ћирилица
22/07/2015 |  15:21 | Аутор: novosti.rs

Предсједник ОФК Београда: Шта да се испитује, кад нема ничег спорног

Дуел првог кола фудбалске Суперлиге Србије ОФК Београд - Црвена звезда (2:6) изазвао је доста буре и постоји сумња у регуларност резултата овог сусрета.
Дракче Димитријевић (ФОТО: ofkbeograd.co.rs) -
Дракче Димитријевић (ФОТО: ofkbeograd.co.rs)

Данас је истрагу поводом спорног дуела покренуло и Више јавно тужилаштво у Београду, а данима трају вербални сукоби између челника Звезде с једне, и Фудбалског савеза Србије и Партизана с друге стране.

Поводом спорне утакмцие огласио се и предсједник ОФК Београда Дракче Димитријевић, који каже да ниједно службено лице на утакмици није послије меча написалио ниједну пријаву, забележило било шта што није у складу са фудбалским прописима.

"Не желим да причам о медијским спекулацијама и личним оцјенама навијача, љубитеља фудбала. Као предсједник клуба могу да судим само по званичним процјенама. Не постоји примједба на меч, како на његов ток, тако и на организацију јер смо ми били домаћини. Не постоји ниједна неправилност, а Комесар за интегритет ФСС и УЕФА није покренуо никакав поступак. О чему ми онда причамо? О вербалном жонглерају на нашој фудбалској сцени? Шта да се испитује, кад нема ничег спорног", пита се Димитријевић.

Комесар за интегритет такмичења Фудбалског савеза Србије Миливој Мирков је више пута и током прошле сезоне упирао прст у ОФК Београд, истиче челник "романтичара".

"Говорио је стално да ће доћи на 'Карабурму' и никад се није појавио. Сада позивам и Миркова и Интерпол, који се не бави фудбалом, и све надлежне институције ФСС и УЕФА да дођу на Карабурму и слободно испитају шта год желе. Треба ли да се правдамо за пораз који нас боли? ОФК Београд је изгубио меч од Звезде на терену часно и поштено. То је све".

Димитријевић истиче да се на мечу није ни срео са генералним директором "црвено-бијелих" Звезданом Терзићем.

"Чудно, зар не, али и то се догодило. Нисам видио Звездана на "Врачару", а нисам се ни чуо са њим посљедњих седам-осам дана", одговорно тврди Димитријевић.