latinica  ћирилица
23/07/2015 |  07:38 | Аутор: Б92

Беки Хемон за историју НБА лиге

Кошаркаши Сан Антонио Спарса освојили су у понедјељак Љетну лигу, а њихов тренер Беки Хемон је исписала нове странице историје.

Спарси су славили са 93:90 против Финикс Санса у финалу у Лас Вегасу, а Хемонова је постала прва жена која је као први тренер освојила трофеј.

38-годишња Беки је прошле године постала прва жена стални асистент у једном НБА клубу, а ове године је добила прилику да води Спарсе у Љетној лиги.

"Слушали су ме и играли су храбро и борбено за мене. Били су уморни, али су се борили до краја", рекла је Хемонова.

Спарси су до трофеја дошли пошто су забилјежили шест побједа заредом.

Хемонова је бивша кошаркашица, која је играла за америчке, шпанске и руске клубове током каријере. Бранила је боје репрезентације Сједињених Држава и Русије, пошто је добила руско држављанство играјући за клубове из те земље.

"Она је сјајан тренер. Она је играч тренер. И то је нешто што нам се свима свиђа", рекао је Џонатан Симонс, који је проглашен за најкориснијег играча финала Љетне лиге.

Хемонова ће од предстојеће сезоне сарађивати са српским кошаркашем Бобаном Марјановићем, па ће бити занимљиво видјети како ће превазићи висинску разлику. Беки је висока 168 центиметара, а Марјановић 222.