latinica  ћирилица
23/07/2015 |  07:43 | Аутор: РТРС

ЛЕ: Жељезничар, Војводина и Чукарички бране побједе за треће коло

Фудбалери Жељезничара данас су од 18 часова домаћини мађарском Ференцварошу у реванш утакмици другог кола квалификација за Лигу Европе.

Клуб са "Грбавице" славио је у првом сусрету са 1:0.

Иако Жељеуничар има предност из првог меча, тренер Миломир Одовић је опрезан пред вечерашњи реванш.

"Ствари су прилично јасне и не треба пуно причати иако је то саставни дио мог посла. Ми смо једном одличном утакмицом у Будимпешти славили против једног изузетник противника који ће и у реваншу имати шансе и бити јако опасан. Они су искусна екипа која има високе амбиције и у овој утакмици. На нама је да сада када смо створили опипљиве шансе да прођемо даље, будемо паметни. Надам се да су играчи свјесни да морају пролити још доста зноја", рекао је Одовић.

Своје реванш утакмице другог кола квалификација од 18 часова играће и представници Србије.

Војводина, након тријумфа 3:0 у првом мечу одиграном у Новом Саду, гостује код летонског Спартакса.

Тренер клуба са "Карађорђа" Златомир Загорчић поставиће тактику да његова екипа што прије постигне гол који би ријешио питање побједника.

"Температурна разлика је очигледно велика, али не вјерујем да ће то утицати на игру. Тактику ћемо поставити тако да што прије постигнемо погодак и тријумфујемо и у вечерашњој утакмици."

Чукарички је са минималних 1:0 отпутовао на реванш код азербејџанске Габале.

Тренер Чукаричког Владан Милојевић изјавио је да његови играчи не смију мислити на предност из првог сусрета, него играти као да исход меча зависи од њих самих.

"Габала ће се са Карабагом борити за титулу шампиона у Азербејџану. Ми имамо повољан резултат, али нећемо мислити на њега јер не желимо да то утиче на нас. Понашаћемо се као да од тог меча све зависи. Мислим да они могу да буду само агресивнији, али да неће мијењати стил игре", истакао је Милојевић.