latinica  ћирилица
23/07/2015 |  09:37 | Аутор: Агенције

Катастрофална организација Специјалне олимпијаде

Учеснике Специјалне олимпијаде у Јужној Калифорнији дочекала је збрка у организацији, па су неки од њих били приморани да спавају на поду једне спортске сале.
Специјална Олимпијада (ФОТО: pomona.macaronikid.com) -
Специјална Олимпијада (ФОТО: pomona.macaronikid.com)

Учесници су се суочили са великим непријатностима прије него што су кончно пребачени на своје коначне дестинације, пренијела је агнеција Асошијетед прес.

Око 1.500 спортиста и тренера, учесника Специјалне олимпијаде, због лоше организације провели су ноћ у згради Лојола Меримаунт Универзитета у Лос Анђелесу, рекао је потпарол Рич Перелмен.

Црвени крст је учесницима из Норвешке, Мексика, Венецуеле, Кеније и Кајманских Острва обезбиједио покриваче и воду током боравка у згради Универзитета.

"Летови су каснили, а аутобуси с враћени у гаражу. Цијели тај процес се много одужио, па смо одлучили да их задржимо овдје до јутра", рекао је Перелмен.

Лојола Меримаунт Универзитет, који се налази близу аеродрома у Лос Анђелесу, се за вријеме Специјалне олимпијаде користи као полазно одредиште за све експедиције учесница.

Прва дама Сједињених Америчких Држава Мишел Обама отвориће у суботу Специјалну олимпијаду, на којој ће учествовати више од 7.000 спортиста.