latinica  ћирилица
23/07/2015 |  10:43 | Аутор: ТАНЈУГ

Више од 1.300 нових миграната у Мађарској

На територији Мађарске у сриједу је регистровано 1.362 нових миграната, показују данас објављени подаци мађарске полиције.
Мигранти (илустрација) - Фото: ТАНЈУГ
Мигранти (илустрација)Фото: ТАНЈУГ

Илегална мигранткиња из Сирије породила се у Сегедину, непосредно након преласка границе са Србијом, а на свијет је донијела здравог дјечака, саопштила је данас мађарска полиција. У саопштењу је наведнео да је та жена била дио групе од 57 миграната које је полиција ухватила након илегалног преласка границе, синоћ око 21 час на периферији пограничног насеља Реске. Том приликом, након прегледа, мигранткиња је колима хитне помоћи пребачена у болницу у Сегедину, гдје је на свијет донијела здравог дјечака тешког 3.970 грама. Ово није први случај порођаја мигранткиња у Мађарској, непосредно након преласка границе.

- На територији Пограничне Жупаније Чонград, јуче је ухваћено 1.055 илегалних миграната, међу којима 168 дјеце, у укупно 46 група.

Највећа група ухваћена је у јутарњим часовима на територији Ашотхалома, а у њој су се налазила 93 држављанина Авганистана, Пакистана, Сирије и Бангладеша који су илегално прешли "зелену" границу са Србијом.

Што се Жупаније Бач-Кишкун тиче, јуче је на њиховој територији ухваћено 180 миграната, највише из Авганистана, Пакистана и Сирије, као и један кријумчар.

Сви они предати су у надлежност имиграционих органа.