latinica  ћирилица
23/07/2015 |  10:49 | Аутор: СРНА

Б.Лука: Суфинансирање 39 пројеката 11 борачких удружења

Програмом дођеле средстава Одјељења за борачко-инвалидску заштиту града Бањалука, у 2015. години предвиђено је суфинансирање укупно 39 пројеката/програма 11 удружења проистеклих из одбрамебно-ослободилачких ратова.
Градска управа Бањалука - Фото: РТРС
Градска управа БањалукаФото: РТРС

Годишњим програмом предвиђено је и суфинансирање обиљежавања значајних догађаја и датума из одбрамбено-отаџбинског рата и антифашистичке борбе, те финансирање обавеза из уговора које закључи градоначелник ради реализације пројеката/програма значајних за кориснике борачко-инвалидске заштите у Бањалуци.

У буџету града Бањалука, за ове намјене укупно је планирано 260.000 КМ.

Начелник Одјељења за борачко-инвалидску заштиту Миленко Вучета рекао је Срни да је закључно са 20. јулом, са гранта Одјељења за борачко-инвалидску заштиту реализовано 143.897 КМ.

У складу са пограмом додијељена су средства за седам удружења, за реализацију 18 пројеката/програма у износу од 118.951 КМ, а суфинансирање осталих пројеката/програма биће реализовано до краја календарске године, у складу са усвојеним годишњим програмом и расположивим средствима.

Вучета је нагласио да се суфинансирањем пројеката из области борачко-инвалидске заштите, подржава социјализација и враћање у нормалне животне токове ове популације.

Он је истакао да се на овај начин жели показати борцима и ратним војним инвалидима да нису сами и да ће друштвена заједница увијек бити уз њих да им помогне.