latinica  ћирилица
23/07/2015 |  11:03 | Аутор: ТАНЈУГ

Савић: У Казањ путујемо растерећено, али са амбицијама

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић рекао је данас да "Делфини" у Русију путује растерећено због освојене визе за олимпијске игре, али је поручио да су и поред тога амбиције на предстојећем шампионату највише.
Дејан Савић (архив) - Фото: ТАНЈУГ
Дејан Савић (архив)Фото: ТАНЈУГ

"Освајањем Свјетске лиге остварили смо главни циљ ове сезоне, али то нам не даје за право да идемо опуштено на Свјетски шампионат. Идемо у Казањ без притиска, али традиција српског ватерпола и карактер ових играча не допуштају нам да се опустимо. Желимо да се вратимо на врх свјетског ватерпола", рекао је Савић агенцији  Танјуг на посљедњем тренингу уочи сутрашњег поласка на шампионат света уи Казању.

Он је истакао да је екипа извукла поуку послије седмог мјеста на претходном СП у Барселони.

"То је био неуспјех. Играчима није потребна додатна мотивација јер је имају самим тим што представљају Србију".

Српски тим играће у групи Д против Црне Горе, Јапана и Аустралије.

"Црна Гора је изузетан ривал. Они су нам велики конкуренти, тај дуел значи борбу за прво мјесто у групи и додатни одмор од три дана. Јапанци су неугодни, посљедњих година су побиједили Црну Гору али смо против њих фаворити. Аустралија може свима да откине бодове,а посебно добро играју нпротив нас", рекао је Савић.

Српски ватерполиста Душан Мандић рекао је да тим има квалитет за освајање златне медаље.

"Први меч против Црне Горе биће у рангу финала и у случају побједе то би нам додатно олакшало пут до полуфинала, што је главни циљ. Не бјежимо од злата, имамо велику зељу али не побеђује увек најбољи", изјавио је Мандић.

Званично најбољи играч свијета Филип Филиповић такође истиче максималне амбиције.

"Очекивања су велика, највише од наш самих, ипак немамо толики притисак као остале репрезентације, али имамо велику обавезу да одиграм најбољи ватерполо" поручио је Филиповић и додао да су главни фаворити Италија, Црна Гора, Мађарска и Хрватска.

Шампионат свијета у Казању игра се од 27. јула до 9. августа.