latinica  ћирилица
23/07/2015 |  11:43 | Аутор: ТАНЈУГ

Јамајка и Мексико у финалу Голд купа

Фудбалске репрезентације Јамајке и Мексика играће у финалу Голд купа, континенталног шампионата Сјеверне и Средње Америке.
Фудбалери Јамајке у финалу Голд купа (ФОТО: video.startribune.com) -
Фудбалери Јамајке у финалу Голд купа (ФОТО: video.startribune.com)

Јамајчани су приредили велико изненађење савладавши у полуфиналу домаћина и браниоца титуле селекцију САД са 2:1, док је Мексико истим резултатом, уз велику помоћ судија славио против Панаме, након продужетака.

Јамајка, коју предводи познати њемачки стручњак Вини Шефер, први је карипски тим у историји који ће заиграти у финалу овог такмичења и то победом против Американаца, које такође води Нијемац - Јирген Клинсман.

Голове за Јамајку постигли су Дерен Мотокс у у 31. минуту и Џилс Барнс из слободног ударца пет минута касније, док је једини гол за Американце дао капитен Мајкл Бредли у 48. минуту.

Мексиканци су обезбиједили финале са два гола из пенала у завршним минутима утакмице у режији Андреса Гвардада.

Панама је упркос томе што је од 20 минута играла без једног играча, успјела да доминира и да голом Романа Тореса у 57. минуту води до два минута пре краја меча, када је дошло до велеобрта. Судија је свирао контроверзан пенал након што је у казненом простору пао Торес, да би у продужетку Мексику свиран још један пенал, чиме је стављена тачка на ово полуфинале.

Финале је на програму у недјељу у Филаделфији.