latinica  ћирилица
23/07/2015 |  13:02 | Аутор: ТАНЈУГ

Жријеб за СП 2018. у суботу

Жријеб квалификационих група за Свјетско фудбалско првенство 2018. одржаће се у суботу у Санкт Петербургу.

На церемонији жријеба, односно један од оних који ће извлачити групе биће и најбољи млади голман свијета Предраг Рајковић, и то у одабраном друштву Бразилца Роналда, Фабија Канавара, Оливера Бирофа, Дијега Форлана, Самјуела Етоа, Александра Кержакова, Рината Дасајева и Хулка.

Том приликом биће обављен жријеб квалификационих група у свим конфедерацијама, осим у Азијској, гдје је квалификационо такмичење већ почело. Дан раније биће одржана сједница Организационог комитета ФИФА СП 2018, а на којој ће бити саопштен распоред по "шеширима" и комплетна процедура.

У европским квалификацијама учествоваће 52 репрезентације, а селекција домаћина Русије је директан учесник финалног турнира. Та 52 национална тима биће бирана у девет група - седам са по шест тимова и две са по пет тимова.

Квалификационо такмичење на територији Европе почеће у септембру 2016. године и завршиће се у октобру 2017. године. Европа ће, поред Русије, дати још 13 представника, директан пласман обезбиједиће девет побједника квалификационих група, а за још четири мјеста играће осам најбољих другопласираних.

Церемонија жријеба заказана је за суботу од 17 сати.