latinica  ћирилица
23/07/2015 |  13:41 | Аутор: РТРС

Ред Бул дајак трка 26. јула у Бањалуци

Седам дана након традиционалне трке у склопу "Љета на Врбасу" одржаће се, ове године по други пут, трка дајак чамаца.

Ред Бул дајак одржаће се у недјељу 26. јула на ријеци Врбас, код Зеленог моста у Бањалуци, са почетком у 15 часова, преноси.

Такмичење ће се одвијати по принципу "4-cross", тј. четири такмичара стартују истовремено и тркају се на краткој дионици, код Зеленог моста. Трка се вози узводно и низводно, а на стази су постављене бове око којих се учесници морају окренути. Циљ је одвести стазу без грешака и стићи први на циљ.

Намјерни физички контакт за вријеме вожње значи дисквалификацију. Побједници из сваке вожње пролазе у наредни круг и тако све до финала у којем ће се сазнати ко је најбржи и највјештији дајакаш. Сви они који желе учествовати у трци, а немају свој дајак, моћи ће користити чамац који ће бити обезбијеђен на дан такмичења.

Такмичење ће се одржати у организацији Дајак клуба, Туристичке организације Града Бања Лука, Ауто Шоп Магазина и познатог свјетског бренда Ред Була што ће сигурно допринијети промоцији и афирмацији ове аутентичне бањалучке вјештине у свијету, преноси портал mojkontakt.com.